Home

Achtergrond

Máxima: meer duidelijkheid over microfinanciering

Prinses Máxima vindt dat de bijdrage van de financiële wereld aan de bestrijding van de armoede beter in kaart moet worden gebracht.

Dat zei ze vandaag in Moskou. Máxima was daar om als lid van de Adviseursgroep voor een Toegankelijke Financiële Sector (een club van de Verenigde Naties) te spreken op een conferentie over 'microfinanciering' (bijvoorbeeld kleine leningen aan kleine ondernemers).
Er zijn diepgravende gegevens over de effecten nodig om vast te stellen wat de juiste ingrepen en beleidskeuzes zijn. En: "Met betere gegevens kunnen we onze goede zaak beter bewijzen zodat bedrijven betrokken raken, overheden een ondersteunende rol blijven spelen en geldschieters strategisch investeren."

In Rusland alleen hebben 60 miljoen mensen onvoldoende baat bij het financiële systeem. Niettemin is de microfinanciering er in het afgelopen jaar in volume verdubbeld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.