Home

Achtergrond 220 x bekeken

Mattel roept 155.000 stukken speelgoed terug

De Amerikaanse speelgoedfabrikant Mattel heeft wereldwijd 155.000 stukken speelgoed teruggeroepen die zijn geproduceerd in Mexico.

Volgens 's werelds grootste speelgoedproducent kunnen kleine stukjes van het speelgoed afbreken waardoor jonge kinderen kunnen stikken.

Het gaat om Fisher-Price-speelgoed Laugh and Learn en Learning Kitchen, dat is gemaakt tussen mei en oktober van dit jaar. In Europa zijn ongeveer 17.000 stukken speelgoed uit de winkels verwijderd. Ongeveer 7000 in Ierland en Groot-Brittannië en een kleine 5000 in zowel Italië als Duitsland. Een woordvoerder van de Europese Commissie zei dat één kind naar het ziekenhuis moest wegens verstikkingsgevaar.

Mattel moest in augustus nog meer dan 20 miljoen stuks in China gemaakte producten uit de schappen halen omdat de verf ontoelaatbare hoeveelheden lood bevatte, wat tot ernstige gezondheidsproblemen bij kinderen kan leiden. Ook bevatte het speelgoed kleine magneetjes die los konden laten. Later gaf Mattel toe dat het vooral om ontwerpfouten ging en bood het China zijn excuses aan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.