Home

Achtergrond

Macrolophus al in opkweek uitzetten

Biopol heeft samen met plantenkweker Vreugdenhil in De Lier een proef opgezet om al tijdens de opkweek te starten met de inzet van Macrolophus.

Het doel van de vroege inzet is om een populatie natuurlijke vijanden op te bouwen die de periode kan overbruggen totdat de door telers ingezette biologie actief wordt. Hiervoor zijn dan geen chemische middelen tijdens de opkweek meer nodig.

De eerste Macrolophus-inzet ziet er hoopvol uit. Ook bij het uiteenzetten van de planten bleef de Macrolophus goed zitten. Bij aflevering waren er al adulten, nymfen en afgezette eieren waarneembaar. Het is nu nog afwachten hoe effectief de roofwants de bestrijding van vroege witte vlieg en spint in de kas oppakt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.