Home

Achtergrond 210 x bekeken

MVV-fans leggen varkenskoppen in tuin burgemeester

Boze fans van voetbalclub MVV hebben in de nacht van donderdag op vrijdag varkenskoppen in de tuin van burgemeester Fons Jacobs van Helmond gelegd.

Dat zei een woordvoerder van de gemeente Helmond. Bij de varkenskoppen stond ook een spandoek uit protest tegen het weren van de Limburgse supporters bij de wedstrijd Helmond Sport-MVV vanavond.

Burgemeester Jacobs had dat met burgemeester Gerd Leers van Maastricht afgesproken nadat vorig seizoen rellen uitbraken toen fans van beide clubs de confrontatie zochten. Maar nu MVV periodekampioen kan worden, willen de fans uit Maastricht toch naar stadion De Braak afreizen.

Jacobs stelde daarom donderdag een noodverordening in zodat politie Limburgse supporters in Helmond kan oppakken en naar huis sturen.

Volgens de woordvoerder beraadt Jacobs zich of hij aangifte gaat doen. De burgemeester benadrukt dat het toegangsverbod voor bezoekende supporters een gezamenlijk besluit was. Hij verwijt zijn collega Leers dat deze het nu doet voorkomen alsof de gemeente Helmond de enige partij is die roet in het eten gooit voor de MVV-supporters. De Maastrichtse fans kunnen het duel rechtstreeks volgen op een groot beeldscherm in stadion De Geusselt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.