Home

Achtergrond 207 x bekeken

Luchtmacht onderzoekt effect heli’s op koeien

De Luchtmacht gaat in samenwerking met de Landbouwuniversiteit Wageningen onderzoeken of het zinvol is de stress, die laagvliegende helicopters bij runderen en geiten veroorzaken, te meten.

De proef zou volgend jaar bij een veeteeltbedrijf in de buurt van Woudrichem moeten plaatsvinden als die doorgaat. Daarover overlegt de Luchtmacht nog met de Wageningen Universiteit. Dat meldt het Brabants Dagblad.

De Klankbordgroep Maas/Waal juicht de proef van de Luchtmacht en de Wageningen Universiteit bij een veeteeltbedrijf toe. "De overlast van oefenende helicopters is de afgelopen tijd afgenomen. De communicatie tussen de Luchtmacht en de bewoners is ok goed", zegt Jos de Graaf van de Klankbordgroep.

"De Luchtmacht meet voortdurend of burgers last hebben van laagvliegoefeningen boven het land van Heusden en Altena, de Langstraat en de Bommelerwaard. Daarbij kijkt zij of zij de overlast kan verminderen", meldt een voorlichter van de Luchtmacht.

Of registreer je om te kunnen reageren.