Home

Achtergrond

Lisa winnaar in week 2

Lisa Boonman is door de jury uitgeroepen tot de winaar van de tweede week van De Boerderij Uitdaging. Lisa gaf als enige het juiste antwoord op de meerkeuzevraag over de besmettingsbronnen van phytophthora: de belangrijkste oorzaak is latent knolziek. Ongetwijfeld heeft ze daarbij geprofiteerd van het feit dat ze goed thuis is in de akkerbouw. Ook de andere vragen deed ze deskundig en creatief.

Op nummer twee eindigt Thijs Veltkamp. Lees zijn prachtige interview met de Amerikaanse aardappelteler Ron Reimann maar eens. Reimann stamt rechtstreeks af van Ierse telers die ooit hun heil in de VS zochten na een allesvernietigende uitbraak van phytophthora in Ierland. Na Thijs komt Christiaan Lenferink op de derde plaats. Hij maakte een secuur spuitschema met een duidelijk onderscheid tussen curatief en preventief gebruik van de middelen.

Hanneke Maas toonde zich wederom van haar creatieve kant. In het begin van de week liet ze al direct via een fraaie foto weten dat ze niet zo goed thuis is in de wereld van de schimmels (geen paard, Hanneke!). Desondanks maakte ze een mooi interview per e-mail met een teler in de USA. Zij komt op nummer vier.

Ellen van de Ven komt op plaats vijf. Zij - melkveehouder - heeft akkerbouwers in de buurt ingeschakeld om haar te helpen bij lastige akkerbouwvragen. Een prima stap voor een ondernemer! Helaas kreeg ze geen interview met een Amerikaanse teler rond. Paul Wiertsema eindigt als zesde. Hij heeft niet alle opdrachten gemaakt.

De jury

Ranglijst week 2:

1) Lisa Boonman, 2) Thijs Veltkamp, 3) Christiaan Lenferink, 4) Hanneke Maas, 5) Ellen van de Ven-Scheepens, 6) Paul Wiertsema

Marcel Henst

Of registreer je om te kunnen reageren.