Home

Achtergrond

Liquiliser vloeistof injecteur

De liquiliser van Duport is een machine voor het injecteren van hoogwaardige vloeibare kunstmest, insecticiden, herbiciden, water, en andere vloeistoffen. De machine is sinds de zomer van 2006 te zien in het Nederlandse landschap.
De techniek is gebaseerd op een efficiënte injectie van vloeistoffen met een variabele dosering tussen 50 en 1.700 L per ha. De werkbreedte en uitvoering worden aangepast naar de wens van de kopende partij.
De machine blinkt uit in degelijkheid met zware veerarmen om de injectiepennen goed in de bodem te laten dringen. De solide schotel beschermt de fittingen en verbindingsslangen. De rvs geharde injectiepennen zijn aan de schotel geschroefd. De pennen hebben een speciale slijtvaste punt.
Voordelen van de liquiliser bij het gebruik van vloeibare kunstmest:
- geen verdamping of vervluchtiging;
- direct voor de wortels van de plant beschikbaar;
- meer uitstoeling, versterkte wortelgroei en groenere planten;
- geringere stressgevoeligheid bij droogte.

Voor veehouders en akkerbouwers is de prijs een belangrijk argument. Voor de aanschafwaarde van kunstmest en de kosten van zijn eigen kunstmeststrooier heeft de boer nu bij gebruik van vloeibaar de meststof uitgereden op het land. Daar komt nog bij dat de kunstmest dan gegarandeerd netjes verdeeld is en niets verloren gaat door kunstmest die naast het perceel of op teeltvrije zones terechtkomt.

Of registreer je om te kunnen reageren.