Home

Achtergrond

Lintor/Verbinnen overgenomen door GIMV

De Vlaamse Investeringsmaatschappij GIMV neemt 80 procent van de aandelen van pluimveevleesverwerker Lintor/Verbinnen over.

Dit meldt het Vlaamse blad De Tijd. De overige 20 procent van de aandelen blijven binnen de familie Verbinnen. Het bedrijf zelf wilde vandaaag geen commentaar geven. Andere media in België melden dat GIMV 80 tot 100 miljoen euro zou willen betalen voor het pluimveevleesbedrijf.

Lintor/Verbinnen staat bekend als de marktleider in de Vlaamse pluimveevleessector. De omzet van het bedrijf steeg tussen 1989 en 2005 van 2,5 miljoen naar 150 miljoen euro. Het bedrijf is in 1985 opgericht door Frans Verbinnen. In 1990 nam Verbinnen Lintor in Lint over waarna het bedrijf zijn huidige naam aannam.

Het bedrijf haalt nog steeds mooie marges, in een markt waar de marges over het algemeen dun zijn. Lintor/Verbinnen heeft een eigen processingbedrijf Delinor, dat convenience-kipbereidingen verkoopt aan een aantal grote supermarkten als Colruyt, Albert Heijn en Carrefour.

Het bedrijf verwerkt alle slachtafval zelf. Het afval wordt waar mogelijk verwaard. Een van de jongste wapenfeiten op dat punt is een fabriek waar het bedrijf eiwitpoeder voor de levensmiddelenindustrie produceert uit pluimveebeenderen.

Of registreer je om te kunnen reageren.