Home

Achtergrond

Limburg tijdlang zonder stroom

Ongeveer 25.000 huishoudens in het zuidoosten van Limburg hebben gisteravond ruim 2,5 uur zonder stroom gezeten. Rond 19.30 uur hadden ze weer elektriciteit, zei een woordvoerder van Essent Netwerk.

Kerkrade, Bocholtz, Simpelveld, Eygelshoven en een deel van Landgraaf zaten vanaf 17.15 uur zonder stroom. Dat kwam doordat een transformator in een schakelstation in Kerkrade waarschijnlijk als gevolg van kortsluiting was uitgevallen, aldus Essent.

Zieken-, verpleeg- en verzorgingshuizen hebben weinig hinder ondervonden van de storing, zei een woordvoerster van de gemeente Kerkrade na een inventarisatie door de GGD. Zij schakelden over op noodaggregaten. Een aantal instellingen had te maken met angstige bewoners. Om hen gerust te stellen hebben deze instellingen extra personeel opgeroepen.

Tijdens de stroomstoring hebben zowel de politie als de brandweer preventief extra eenheden in het getroffen gebied ingezet en hebben de hulpdiensten twee patiënten die aan een zuurstofapparaat lagen, geholpen. Ook moesten op twee plaatsen mensen uit een lift gehaald worden.

De uitval van de elektriciteit leidde op veel kruispunten tot verkeersgevaarlijke situaties omdat de stoplichten het niet meer deden. Maar noemenswaardige ongevallen deden zich niet voor.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.