Home

Achtergrond

Lijders papegaaienziekte aan beterende hand

Van de zeven mensen die in het ziekenhuis liggen met papegaaienziekte, is zaterdag de eerste weer ontslagen. De overigen van in totaal achttien zieken zijn aan de beterende hand. Dat meldde de GGD in de regio Nijmegen.

Achttien personen die begin deze maand een stand hadden of vogels keurden op een vogelshow in Weurt, werden ziek. Vrijdag maakte de GGD bekend dat het om de papegaaienziekte gaat.

De GGD heeft vrijdagavond en zaterdag ook nog acht bezoekers met klachten doorverwezen naar hun huisarts. Zij belden het speciale telefoonnummer dat de GGD had geopend na de opmerkelijke uitbraak. Drie van hen worden nu behandeld omdat zij mogelijk ook de papegaaienziekte hebben.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.