Home

Achtergrond

Lely verrast met breedste schudder

De breedste schudder met een breedte van meer dan 20 meter komt nu van Lely.

In 1997 introduceerde Lely de Lotus 1325, op dat moment met zijn 13,25 meter de breedste schudder. Nu, 10 jaar later, herhaalt de fabrikant dat kunststukje. Onder de titel ‘Gele Revolutie op het gebied van ruwvoederwinning’ was het nieuws al eerder aangekondigd door Lely, en tijdens de landbouwshow Agritechnica in Hannover was dan eindelijk de presentatie.

De schudder heeft een werkbreedte van meer dan 20 meter. Het volkomen nieuwe schudderconcept is gebaseerd op gebruikerservaringen met de Lotusmodellen 900 en 1020. Uitstekende bodemvolging, stabiliteit en duurzaamheid stonden voorop bij de ontwikkeling van dit werktuig. Lely speelt hiermee in op de voortgaande tendens tot schaalvergroting binnen de rundveehouderij.

Foto

Benny Gudde

Of registreer je om te kunnen reageren.