Home

Achtergrond

Leerlingen Groenhorst College staken

Leerlingen van het Groenhorst College in Lelystad protesteerden vanmorgen tegen de 1040 urennorm. Wethouder Willem de Jager van Lelystad kreeg tijdens de rustige staking op het schoolplein ongeveer 250 handtekeningen uitgereikt.

Door de plannen van de staatssecretaris Marja van Bijsterveld (Onderwijs) zou het hulphalfuurtje op de Lelystadse school verdwijnen. Tijdens het halfuurtje kunnen leerlingen bij docenten aankloppen voor extra begeleiding. En dat blijkt succesvol. "Ik had een 1 voor Engels en dat is dankzij de extra hulp nu bijna een 7'', zegt Duscha Davelaar. Deze scholiere organiseerde de staking met drie medeleerlingen.

Door de plannen van de staatssecretaris zouden de lesuren op de school vijf minuten langer gaan duren. Het hulphalfuurtje komt dan te vervallen. Davelaar: "In die vijf minuten extra tijd in de les leer je nooit zoveel als in het hulphalfuurtje.''

De staking verliep "gezellig'' zei docente Annemiek van der Meulen. Zo'n 250 leerlingen, bijna allemaal leerlingen van de school, verwelkomden de wethouder op het schoolplein. Een paar leerlingen hadden eieren meegenomen, maar die bleven in de doosjes. "Gelukkig maar. Door zo'n vreedzame demonstratie bereik je veel meer en kom je een stuk serieuzer over'', zei mede-organisator Melissa de Boer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.