Home

Achtergrond

Lans weet mogelijkheden gesloten kas nog beperkt te benutten

Het valt door de prille ervaringen met geconditioneerd telen nog niet mee om al forse energiebesparingen en opbrengstverhogingen te realiseren.

In de Optimakas van Lans tomaten in Rilland lijkt de energiebesparing over het gehele bedrijf tussen de 15 en 20 procent uit te komen. Dat is minder dan het nagestreefde doel van 30 procent. Ook een plus in de productie werd nog niet behaald, terwijl van 15 tot 20 procent werd uitgegaan. Het blijkt dus nog lastig om de extra stuurmiddelen in de semi-gesloten kas te benutten.

Tijdens een presentatie op de Informatiemarkt Tuinbouw van LTO Groeiservice bleek verder dat er bij Lans nog geen voordelen te behalen vielen bij de gewasbescherming, ten opzichte van een traditionele teelt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.