Home

Achtergrond

'Landelijk toezicht buitensportactiviteiten nodig'

Burgemeester Hans van der Laan van Noordenveld (Veenhuizen) wil landelijk toezicht op buitensportactiviteiten.

Dat zei hij gisteren in het televisieprogramma Netwerk. Tot nu toe ontbreekt onafhankelijk toezicht en zijn diploma's niet verplicht voor bedrijven die zich bezighouden met buitensporten. Vorige week kwam in Veenhuizen een vrouw dodelijk ten val toen zij tijdens een bedrijfsuitje aan het tokkelen was.

De burgemeester liet weten dat hij geen bevoegdheid heeft om op buitensporten toe te zien. "Het moet landelijk geregeld worden dat dit soort activiteiten op de een of andere manier voorzien worden van toezicht, van keuring en van certificering. Zoals het nu geregeld is, is het echt slecht'', aldus Van der Laan.

Eerder drong burgemeester Ria van Hoek-Martens van Loon op Zand al aan op landelijk toezicht na twee ongevallen in haar gemeente. Ook daar kwam een persoon om het leven. Van Hoek-Martens vroeg de minister van VWS destijds om maatregelen te nemen, maar kreeg geen antwoord.

In Netwerk liet het ministerie weten dat de Voedsel- en Warenautoriteit binnen twee jaar met een advies zal komen met betrekking tot de risico's bij buitensportactiviteiten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.