Home

Achtergrond 167 x bekeken

'Laat meer bedrijven innovatiekosten aftrekken'

CDA en PvdA willen dat meer bedrijven hun innovatiekosten mogen aftrekken van de winstbelasting.

De Tweede Kamerleden Jules Kortenhorst (CDA) en Paul Tang (PvdA) doen daartoe maandag voorstellen bij het debat over het belastingplan 2008 met staatssecretaris Jan Kees de Jager van Financiën. Een CDA-woorvdoerster heeft een bericht hierover in het Financieele Dagblad van donderdag bevestigd.

Op dit moment komen alleen bedrijven met een octrooi in aanmerking voor het lage winstbelastingtarief in de 'octrooibox'. Als het aan Kortenhorst en Tang ligt profiteren ook bedrijven zonder octrooi, die wel speur- en ontwikkelingskosten hebben gemaakt, van het lagere belastingtarief van zo'n 10 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.