Home

Achtergrond 208 x bekeken

LTO varkenshouderij tegen directe steun

De intensieve veehouderij moet de komende jaren wel proberen extra steun te verwerven van Europa. Maar dat moet geen directe inkomenssteun zijn.

Dit zegt voorzitter Annechien ten Have van de LTO vakgroep Varkenshouderij. De vakgroep maakt zich, net als andere organisaties in de intensieve veehouderij, zorgen over de oplopende voerprijzen, de teruglopende Europese bescherming en de steeds opener buitengrenzen van de EU.

Om daaraan met succes het hoofd te kunnen bieden, heeft de intensieve veehouderij extra steun nodig van zowel de nationale overheid (fiscaal) als van Europa (co-financiering), maar dan vooral voor versterking van de concurrentiekracht. De vakgroep wil met name steun voor (welzijns-)maatregelen die verder gaan dan de Europese regels eisen. Met dit soort maatregelen wordt in de WTO-onderhandelingen namelijk geen rekening gehouden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.