Home

Achtergrond

Kritiek op mensenrechtenbeleid door Nederland

Nederland houdt zich niet aan de internationale afspraken over mensenrechten.

Dat stellen dertien niet-gouvernementele organisaties (ngo's) dinsdag in een schaduwrapport dat zij hebben opgesteld op verzoek van de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties.

Nederland is zelf vice-voorzitter van deze raad. Maar volgens de ngo's is Nederland niet het beste jongetje van de klas. Zo is Nederland structureel te laat met het aanleveren van rapportages onder meer over de rechten van kinderen, maakt conventies tegen discriminatie van vrouwen niet direct rechtsgeldig en weigert verantwoordelijkheid te dragen voor naleving van de mensenrechtenconventies in Koninkrijksdelen als Aruba en de Antillen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.