Home

Achtergrond

Kredietzorgen treffen ook voedingssector

De toenemende zorgen op de kredietmarkten, de stijgende olieprijs en een nog zwakkere dollar zorgden voor sterk dalende koersen op de aandelenbeurzen.

Ook de voedingsconcerns werden geconfronteerd met dit negatieve sentiment en lieten bijna allemaal lagere koersen noteren.

In de voedingssector werden vooral Nutreco, ADM en Danisco afgewaardeerd door de beleggers. Vee- en visvoerconcern Nutreco stond de laatste weken al fors onder druk, mede omdat beleggers vrezen dat de marges van dit concern onder druk staan.

Agriconcern ADM boekte de laatste weken nog mooie koerswinsten. De slechte stemming op de aandelenbeurzen in combinatie met berichten dat ADM misschien wel eens te duur is geworden op de beurs, zorgden ervoor dat de beurswaarde van dit concern relatief sterk omlaag ging.

Het Deense suiker- en ingrediëntenconcern Danisco zit dit jaar door de suikerhervorming in de EU sowieso al in de hoek waar de klappen vallen. Ten opzichte van begin dit jaar is de beurswaarde 26 procent gedaald. Alleen het Britse Tate & Lyle scoort nog slechter met een koersverlies van 45 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.