Home

Achtergrond

Koningin gaat appeltaart bakken

Tienduizenden mensen steken vandaag en morgen als vrijwilliger de handen uit de mouwen in het kader van Make a Difference Day (MADD).

Koningin Beatrix gaat zaterdag met haar zus prinses Margriet appeltaart bakken en soep koken voor vrijwilligers van Natuurmonumenten. Ze doen dat samen met de verstandelijk beperkte bewoners van zorgboerderij De Groote Modderkolk in het Gelderse Loenen.

De organisatie van MADD schat dat 45.000 mensen, onder wie bewindslieden en nog acht andere leden van het koninklijk huis, zich zullen inzetten voor een goed doel. De koninklijke familie vaardigt elk jaar een groot aantal familieleden af.

Twee dagen lang worden op verscheidene plaatsen in het land activiteiten georganiseerd om mensen te werven voor vrijwilligerswerk. Zo kunnen deelnemers een muziekvoorstelling arrangeren op de kinderafdeling van een ziekenhuis of meehelpen op een kinderboerderij.

Prinses Máxima helpt zaterdag een handje mee in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Haar zwager prins Constantijn en zijn vrouw Laurentien werken in het asielzoekerscentrum in Alkmaar.

Prins Maurits en prinses Marilène zetten zich in voor de stichting LaLuz in Amsterdam en prins Pieter-Christiaan en prinses Anita helpen bij de nachtopvang in zelfbeheer in Utrecht. Pieter van Vollenhoven oefent zaterdag met de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij in Hoek van Holland.

Ook de politiek laat zich niet onbetuigd. Zo neemt premier Jan Peter Balkenende zaterdag deel aan een project bij de Rotterdamse speeltuin Molenhoek, bezoekt minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) een project van het Leger des Heils en de Stichting Welzijn in Amersfoort en neemt minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) deel aan een muzikaal project in een verpleeghuis in Maastricht.

De organisatie van MADD werkt samen met de Natuurwerkdag, waardoor er ook vrijwilligerswerk bij ruim driehonderd natuurprojecten kan worden gedaan. Vorig jaar namen 37.000 vrijwilligers deel aan projecten van MADD.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.