Home

Achtergrond

Koeienmarkt Utrecht voorlopig weer in Bunnik

De Utrechtse koeienmarkt vindt voorlopig weer plaats bij verzamelplaats Kassing de Raaphof in Bunnik.

De Utrechtse veehandelaren zijn nog in overleg met de gemeente Utrecht om daar weer terug te keren. Zij moeten daarvoor een deugdelijke exploitatie maken. De gemeente Utrecht accepteert niet meer dat de veemarkt Utrecht en verlies van 200.000 euro per jaar lijdt, zoals in het verleden het geval was.

Koeien- en schapenhandelaren mochten twee weken geleden plotseling terugkeren in Utrecht. Daarvoor moesten zij wel een contract ondertekenen dat die terugkeer tot het eind van het jaar duurde. Dat contract hebben de Utrechtse veehandelaren niet ondertekend. Daardoor besloot de Utrechtse wethouder om de veemarkt meteen weer te sluiten. De schapenmarkt vond vorige week al weer plaats in Bunnik. De koeien konden daar vorige week maandag nog niet terecht.

Of registreer je om te kunnen reageren.