Home

Achtergrond 255 x bekeken

Kleine hoveniers verwachten sterke groei omzet

Terwijl de grote hoveniers en groenvoorzienersbedrijven de sterkste omzetgroei boeken, zijn het juist de kleinere ondernemingen die een groei van het resultaat boeken.

Dat blijkt uit het recent uitgevoerde onderzoek onder hoveniers en groenvoorzieners in Nederland door Van Es Marketing Services. Bij 18 procent van de hoveniers en groenvoorzieners is de omzet over 2006 gelijk gebleven ten opzichte van het jaar 2005.

75 procent van de bedrijven heeft een stijging van de omzet gerealiseerd en de overige 7 procent een daling. In vergelijking met de gerealiseerde omzetcijfers van twee jaar geleden constateren we een sterke verbetering. Met name de grote ondernemingen (met drie of meer medewerkers) hebben een stijging van de omzet gerealiseerd.

Eén op de vijf hoveniers en groenvoorzieners verwacht dat de omzet in 2007 gelijk zal blijven ten opzichte van het jaar 2006. 74 procent verwacht een stijging van de omzet en de overige 6 procent een daling.

De hoveniers en groenvoorzieners verwachten dat het economisch herstel het komende jaar zal doorzetten, waarbij de groei in de particuliere markt het sterkst zal zijn. De toenemende wet- en regelgeving vanuit de overheid baart de ondernemingen zorgen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.