Home

Achtergrond 427 x bekeken

Kerstsfeer proeven bij Groen-Direkt

Groen-Direkt hield deze week zijn laatste beurs van dit jaar, de 'Super Christmas Fair'. Kwekers, exporteurs en inkopers uit binnen- en buitenland togen naar de kerstbeurs in Hazerswoude.

Tegen de 20 stands vormen het Product Promotie Plein (PPP). Leveranciers tonen er hun producten. Boomkweker Pieter Vereijken, een van de standhouders, vertelt dat hij niet meer zo veel kersthandel heeft, maar dat het toch wel lucratief is om naar Groen-Direkt te komen.

De enige standhouder met enkel naturel kerstbomen is Van Schie Tuinproducten uit Bleiswijk. Vroeger beleverde dit bedrijf zowel de handel als de particulier, maar nu alleen nog de handel. „Als je veel bomen in een hectische tijd aan de handel moet leveren, dan werkt het niet als je ook nog eens aan particulieren verkoopt die één boom wel of niet mooi vinden.’’

Waar je op vorige kerstbeurzen bijna werd doodgegooid met opgespoten kerstboompjes, biedt nu nog maar een handvol leveranciers deze producten aan. Stegroplant uit Hazerswoude heeft ze op het PPP staan. De opgetuigde Picea glauca ’Conica’, Chamaecyparis lawsoniana ’Ellwoodii’ en Pinus pinea, maar ook duurdere bomen als Picea glauca en A. koreana: al die kerstbomen zijn voor Stef Groenendijk aanleiding om voor het eerst op deze kerstbeurs te staan.

De handel van Groenendijk loopt de laatste weken zo goed, dat deze de voorjaarshandel benadert. "We maken dagen tot tien, elf uur 's avonds. Hoe dat komt weet ik niet, want om je heen wordt geklaagd dat de handel rustig is." Wat hij wel weet, is dat consumenten boomkwekerijproducten steeds meer op het oog kopen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.