Home

Achtergrond 8 reacties

Kerk in Actie legt commentaar LTO naast zich neer

Kerk in Actie blijft de actie 'Stop fout vlees' ondersteunen. Dat zegt een woordvoerder van de organisatie in reactie op een brief van LTO Nederland, waarin voorzitter Albert Jan Maat bezwaar maakt tegen deze steun.

LTO voorzitter Albert Jan Maat is onthutst over de steun van Kerk in Actie voor de campagne 'Stop fout vlees' van Milieudefensie. Maat is vooral geraakt doordat in de actie wordt gezegd dat de Nederlandse veehouderij als ‘fout’ wordt gepresenteerd, terwijl Nederland juist voorop loopt.

Kerk in Actie blijft de actie ondersteunen. "We zijn het eens dat het woord 'fout' wel een beetje ongelukkig is. Maar het gaat om de basis van de actie, waarin de overheid en de burger wordt aangesproken op haar handelen. Dat is voor ons heel belangrijk. De actie is niet gericht tegen boeren”, aldus een woordvoerder. “We ondersteunen een duurzame en sociale landbouw. Deze actie sluit daar bij aan.

Kerk in Actie benadrukt dat ze lang niet alle acties van Milieudefensie ondersteunt. “Van belang is dat we in gesprek zijn met zowel boeren als milieuorganisaties. Het standpunt van LTO zet de verhouding tussen milieuorganisaties en landbouworganisaties meer op scherp. We kunnen beter in gesprek gaan met alle partijen. Wij als Kerk in Actie willen daarbij een verzoenende rol spelen.”

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  versteegh

  kerk(schoenmaker) blijf bij je leest!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  porki

  Kerk in actie geeft hiermee steun aan onrealistisch plan.Er zijn toch veel betere diaconale doelen te vinden.

 • no-profile-image

  klaas

  scheelt mij weer een paar honderd euro per jaar

 • no-profile-image

  jan

  Ik ben het met de laatste spreker eens!
  Wil de laatste kerkganger het licht uitdoen?

 • no-profile-image

  W. van Echtelt

  Ik begrijp niet dat de kerk zich zo laat beinvloeden. Ze hebben nota bene wel wat beters te doen.
  Als ze hun oor beter te luisten legt op het boerenerf zullen zij zien hoe de mensen hun best doen voor het welzijn van de dieren. De agrarischeondernemers zijn zelf ook tegen misstanden en doen daar ook alles aan. Ik ben het met vorige schrijver eens. Pastor blijf bij de kerk.
  Groeten W. van Echtelt

 • no-profile-image

  henk

  een gesprek van plaatselijke kerken met de plaatselijke agrariers zal nuttig zijn.Op dat nivo is meer begrip in welke wereld wij leven.
  Zelf vind ik het diep triest de houding van "Kerk in Actie".
  Bij mij komt ze bedweterig over.

 • no-profile-image

  henk

  wat zegt het cda hierover ?

 • no-profile-image

  A nonymus

  ik dank de kerken voor de openbaring.
  het is nu ondubbelzinng wat te doen, nl. de fianciele bijdrage in overeenstemming brengen met hun interessesfeer, dus, kerken, haal jullie geld bij wakker dier en boeren hou je geld in de zak en geef aan een onverdacht doel. wat is de diepere zin van die rituele dans met die cyferlettercombi?

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.