Home

Achtergrond 216 x bekeken

Kastanje Anne Frankboom aangeboden op Ebay

Een kastanje van de beroemde 'Anne Frankboom' in Amsterdam is te koop op veilingsite Ebay.

De kastanje wordt aangeboden door iemand die zegt op Keizersgracht 190 te wonen, naast de tuin waar de zieke kastanjeboom staat.
Met de kastanje kun je je eigen Anne Frankboom laten groeien, luidt de omschrijving op internet. De veiling loopt tot en met woensdag, de dag dat stadsdeel Amsterdam-Centrum de kap van de monumentale boom heeft gepland. Buurtbewoners en de Bomenstichting proberen het omzagen nog via de rechter tegen te houden.

Na de kap zal een ent van de oorspronkelijke paardenkastanje worden teruggezet om de boom, waar Anne Frank vanuit het Achterhuis op uitkeek, te laten voortbestaan. Het hout van de omgekapte boom wordt verpulverd.

Lees ook Bomenstichting wil Anne Frankboom vastsnoeren

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.