Home

Achtergrond 421 x bekeken 2 reacties

Kas geschikt als kantoor

Ontwikkelingen in de kassenbouw zullen het gebruik van glas in de woningbouw verder aanwakkeren.

Nieuwe technieken uit de glastuinbouw hebben veel te bieden voor de woningbouw, zoals energiebesparing en gezondheid. De technische nadelen zijn door onderzoek van de tuinbouw steeds beter te ondervangen. Dat blijkt uit het zojuist verschenen boek 'Bouwen met groen en glas'.

Als de principes van de Kas als Energiebron worden gebruikt om warmte te oogsten, verdwijnt het probleem van oververhitting in de zomer. Het bouwen met glas is op die manier niet alleen uiterst duurzaam, maar zorgt er ook voor dat er in gebouwen veel meer plaats komt voor planten, die de lucht bevochtigen en zuiveren.

Mensen voelen zich tussen planten veel gelukkiger en maken minder fouten, maar leren beter. Om die reden zijn in het boek voorbeelden voor woningen, scholen, kantoren en verzorgingstehuizen uitgewerkt.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Patrick

  Nou nou, krijgen we straks overal in nederland glas. is het niks om heel nederland te overkappen. das pas makkelijk. genoeg warmte energie. en ik hoef dan smorgens niet meer te krabben bij mijn auto. ideaal

 • no-profile-image

  Wim van Dorp

  Graag zou ik willen weten of het boek in de boekhandel te koop is, wat is de titel en schrijver.
  Bij voorbaat bedankt,
  Wim van Dorp

Of registreer je om te kunnen reageren.