Home

Achtergrond 161 x bekeken

Kamer wil spoeddebat met Donner over ontslagrecht

De Tweede Kamer houdt deze week een spoeddebat met minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken over diens plannen om het ontslagrecht te hervormen.

De fracties van D66, GroenLinks, SP en VVD leiden uit recente uitlatingen van de fractieleiders Pieter van Geel (CDA) en Jacques Tichelaar (PvdA) af dat zij een conflict hebben met Donner hierover en willen opheldering. Ze dringen erop aan dat Van Geel en Tichelaar ook bij het debat aanwezig zijn.

Donner wil het voor werkgevers mogelijk maken personeel te ontslaan zonder toetsing vooraf door de rechter. De PvdA vindt dat onacceptabel. Het CDA steunt partijgenoot Donner inhoudelijk, maar noemt het een politieke realiteit dat het ontslagplan aangepast moet worden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.