Home

Achtergrond

Kamer wil justitiebeleid aanscherpen

De Tweede Kamer wil dat de bewindslieden van Justitie hun beleid op punten aanscherpen. De Kamerleden zullen komende week voorstellen daartoe doen tijdens de begrotingsbehandeling van het departement.

De volksvertegenwoordigers stellen onder meer de verjaring van seksueel misbruik en de fraudebestrijding aan de orde.

VVD'er Fred Teeven wil dat de verjaringstermijn voor seksueel misbruik wordt afgeschaft. Wat de VVD betreft moet het misbruik tot in lengte van jaren voor de rechter gebracht kunnen worden. Nu geldt voor seksueel misbruik doorgaans een verjaringstermijn van twaalf of vijftien jaar.

De partij zal daarnaast opnieuw bepleiten dat jongeren van zestien en zeventien jaar makkelijker als volwassenen kunnen worden berecht. ,,We moeten ervoor zorgen dat vervelende ettertjes die de buurt terroriseren niet wegkomen met één à twee jaar jeugddetentie. Je moet op een gegeven moment ophouden aan die jongeren te sleutelen'', aldus Teeven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.