Home

Achtergrond 285 x bekeken 13 reacties

Kamer aan zet bij toeslagen

De Tweede Kamer moet de melkveehouderij te hulp schieten om te komen tot snellere uitbetaling van de melkpremies.

Dit oordelen zowel voorzitter Siem Jan Schenk van LTO Nederland als voorzitter Peter ten Hoeve van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV). De laatste organisatie hield vandaag een protestactie bij het kantoor van Dienst Regelingen in Deventer. LTO Nederland deed niet mee (en was overigens ook niet uitgenodigd).

Deze actie had een kleine toezegging tot resultaat, stelt Ten Hoeve. "Directeur betalingen Jan Huizing zegde toe dat hij zijn uiterste best zal doen om boeren die klem komen te zitten, met voorrang te helpen. Ook zei hij dat, als de betaling volgend jaar weer zo laat is, hij daar persoonlijk consequenties aan verbindt." Meer toezeggingen kreeg de NMV niet los.

LTO Nederland heeft in een gesprek met Algemeen directeur Jolanda Denis niet meer losgekregen. LTO wil dat de DR alsnog tachtig procent van de toeslagen als voorschot uitkeert. Schenk: "Dat hoeft geen probleem te zijn. Minister Verburg zegt dat het niet kan. Wij hebben het uitgezocht en komen tot de conclusie dat voorschotten wel degelijk mogen van de Europese Commissie, mits je een oficieel verzoek indient en een reden aangeeft. Andere landen geven ook voorschotten. Verburg beweegt echter niet."

Schenk verwacht niet dat bedrijven failliet gaan door de latere betalingen, wel moeten andere betalingsregelingen worden getroffen, wat onder meer rente kost. Die moet wat hem betreft vergoed.

Lees ook Strobalen voor de deur bij Dienst Regelingen

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Arend

  Natuurlijk gaat dit voor Jolanda,en niet vanwege de simpele vragen en nog eenvoudiger antwoorden maar alleen maar om die ambtenaren aan het werk te houden,zijn ze van de straat af en leuk voor de statestieken die lage werkloosheid.

 • no-profile-image

  jolanda

  als er wel meer amtenaren aangenomen kunnen worden om de vragen van party van de dieren te beantwoorden dan is dit belangrijker en gaat dit voor !!!!!

 • no-profile-image

  varkenshouder

  Wat een gezeur over die toeslagen met zo'n melkprijs op de melkafrekening. Het geld komt heus wel een keer.....
  Ik wacht al jaren op een premie-inkomenstoeslag .......... voor de varkensector.

 • no-profile-image

  Mathijs

  Hoe moeilijk kan het zijn? Gewoon overmaken zou ik zeggen. Als ze nu nog maar 25% af hebben duurt het nog ruim 2 jaar voor ze klaar zijn. Hoe gaan ze dat volgend jaar dan doen? Over het inhouden van premies doen ze overigens minder lang dat is toch wel triest.
  En wat die opgaves betreft valt het mij op dat je elk jaar, zonder grond te verkopen, minder ha´s op papier krijgt. Het eerste jaar was ik nog blij met de nieuwe manier van opgeven maar dit jaar was het een heel gepuzzel om de lijntjes een beetje te optimaliseren.

 • no-profile-image

  A.G.

  We moeten met z'n allen een mail sturen naar ZLTO, LLTB en NLTO, met de opdracht dat ze de druk op moeten voeren. Alle andere lidstaten betalen voorschotten uit, het is dan ook volstrekt onacceptabel dat LNV dit geld achterhoudt. We kunnen overigens zelf ook de politiek bewerken via de volgende E- mailadres(sen):
  cda.publieksvoorlichting@tweedekamer.nl
  en vvd.voorlichting@tweedekamer.nl of christenunie@tweedekamer.nl .
  mvg. AG Brabant

 • no-profile-image

  Gelukkig ziet DR wel kans om de facturen vanuit het I&R systeem op tijd bij de rundveehouderij in de bus te hebben

 • no-profile-image

  gerko

  ga er maar van uit dat de boeren helemaal niks krijgen,de eu heeft andere ambities om dit geld te gebruiken. o.a. ruimteonderzoek

 • no-profile-image

  schreuder

  Zojuist de derde aanmaning binnen gekregen voor het diergezondheidsfonds.
  Deze factuur dateerd van 27-08-2007. (binnen 2.5 mnd 3 herinneringen).
  Voorlopig nog maar eens niet betalen en wachten op mijn premies uit 2006 !
  Wellicht een goed idee voor anderen !

 • no-profile-image

  Paul

  Er moet toch niks moeilijks aan zijn, om dat geld uit te keren, ze zullen daar bij dienst regelingen ook wel telebankieren hebben.

 • no-profile-image

  kees

  de boeren worden belazerd,politici verschuilen zich vaak achter brussel terwijl dit niet zo is

 • no-profile-image

  gurbe

  gerda verburg en de ambtenaren hebben het veel te druk met al die vragen van de pvd en de zwijnenjacht op de veluwe

 • no-profile-image

  Freek

  Ik zie nog al wat reacties over rente, begrijpelijk en terecht. Maar het is in ieder geval woordbreuk. Veerman heeft vorig jaar in de kamer belooft dat er alleen in 2oo6 een voorschot zou komen en dat daarna alles goed zou lopen en de premie over 2007 bij iedereen met de kerst op de rekening zou staan. Nou hebben we een andere minister, maar dat wil niet zeggen dat toezeggingen en beloftes van een voorganger niet nagekomen hoeven te worden. Verder is het natuurlijk een bestuurlijke wanpretatie van de hoogste orde. De toeslagrechten zijn hier een jaar later ingegaan dan in andere landen, juist om te zorgen dat heel die omslag goed in de stijgers gezet kon worden. 2006 werd een fiasco. Uit de reacties blijkt weer dat er mensen zijn die nog steeds niets gezien hebben van 2006, hoeveel dat er nog zijn weet LNV volgens mij niet eens en dat is helaas de enige die het zou kunnen(moeten) weten. 2007 wordt nu ook uitgesmeedr over half 2008 en dan zou het volgend jaar wel goed moeten komen????? jaja en sinterklaas bestaat ook. Aan rente achteraf heb je niks. Je maakt een finaciele planning en het gaat bij velen om aanzielijke bedragen. VerBurg moet gewoon voor de kerst (en nu graag iedereen) een voorschot van 90% betalen. Of heeft het kabinet al zoveel uitgegeven dat het geld er even niet meer is?? En als het er wel is, heeft iemand al eens uitgerekend hoeveel rente dit gegoochel Woutertje in "t Bos oplevert??

 • no-profile-image

  mathijs

  @schreuder, Nog even volhouden wellicht komt binnenkort de laatste aanmaning ;)

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.