Home

Achtergrond 1 reactie

'Kalverhouders moeten zelf visie ontwikkelen'

Kalverhouders moeten, net als de telers van zet­meelaardappelen, een eigen toe­komstvisie ontwikkelen.

Dit zegt voorzitter Albert Jan Maat van LTO Nederland. De kalverhouders kunnen het nadenken over hun toekomst niet alleen aan de integraties overla­ten, vindt Maat. Hij meent ook dat de kalverhouderij zich te veel fo­cust op het in standhouden van de koppeling van toeslagen.

Henny Swinkels, directeur bij de Van Drie Group vindt de op­merkingen van Maat niet getui­gen van inzicht in de situatie. "Het succes van de kalversector is juist te danken aan de sterke mate van samenwerking." Het is volgens hem in niemands belang om af­wijkende posities in te nemen. Swinkels bestrijdt ook het idee dat kalverhouders te afhankelijk worden van integraties. "Verge­lijk ze met ZZP’ers. Ze kunnen hun eigen keuzes maken en heb­ben eigen verantwoordelijkhe­den."

Eén reactie

  • no-profile-image

    Frank

    Goed onderzoek AGD,

    de vakgroep voor kalverhouders heeft zich uitgesproken voor ontkoppeling van de premie, het was het LTO die dat advies tegen de wens van de kalverhouder niet heeft overgenomen. Het zijn de integraties die vast willen houden aan de koppeling.

Of registreer je om te kunnen reageren.