Home

Achtergrond 162 x bekeken 2 reacties

Kabinet staat eenmalige drukjacht op Veluwe toe

Het kabinet geeft toestemming voor een eenmalige drukjacht op de Veluwe om het grote aantal wilde zwijnen daar terug te brengen.

Dat heeft minister Gerda Verburg van Landbouw vanmiddag aangekondigd na afloop van de ministerraad.

De drukjacht is verboden. Maar het kabinet wil daar voor een keer een uitzondering op maken om te voorkomen dat de situatie op de Veluwe uit de hand loopt.

Er leven nu naar schatting 4000 tot 6000 zwijnen, terwijl een aantal van ongeveer achthonderd als optimaal geldt. De beesten veroorzaken overlast en schade in tuinen en campings en zijn geregeld betrokken bij verkeersongevallen.

De Tweede Kamer sprak half oktober nog uit dat het kabinet moet vasthouden aan het verbod op de drukjacht. Het parlement gaf de minister opdracht alternatieven te zoeken die ervoor zorgen dat de zwijnenpopulatie krimpt.

Verburg: "Het kabinet is het niet eens met de Kamer. We gaan dit doen en zorgen dat het niet nog een keer nodig is.''

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    cees

    werd onderhand tijd !. groenlicht voor drukjacht !!!!. gewoon de Jagers die middelen laten gebruiken die nodig zijn voor beheer van de populatie .of moeten er eerst dodelijke ongelukken gebeuren op en rond de wegen rond de veluwe.

  • no-profile-image

    Joop

    Eindelijk regeert het gezond verstand; een prima beslissing van een standvastige minister. Mijn welgemeende complimenten daarvoor.

Of registreer je om te kunnen reageren.