Home

Achtergrond 166 x bekeken

KNMI: waarschuwing voor herfststorm doeltreffend

Stormdepressie Tilo heeft zich aan de verwachtingen gehouden zodat de waarschuwingen voor extreem weer en hoog water doeltreffend waren. Ook vandaag is het weer onstuimig. In de Alpen valt een dik pak sneeuw.

Dat meldt het weerinstituut KNMI. In Nederland was het wat wind betreft een gewone herfststorm die af en toe windkracht 9 bereikte, in deze tijd van het jaar net onder de criteria voor een weeralarm zodat het KNMI de berichtgeving kon beperken tot waarschuwingen. Op verschillende plaatsen langs de kust zijn windstoten gemeten van 100 km/uur, Hoek van Holland meldde met 105 km/uur de hoogste windstoot. Bovendien plenste het flink: in een strook van noordwest naar zuidoost over het midden van het land viel circa 30 mm regen, Veenendaal kreeg 36,5 mm.

In het Alpengebied is het inmiddels volop winter met stormachtig weer en veel sneeuw. Vooral in het centrale en oostelijke deel van de Alpen wordt dit weekeinde veel sneeuw verwacht, tot maandagmorgen zo'n 50 tot 150 cm. Daarbij worden windstoten verwacht van 60 tot 80 km/uur, in de bergen tot 120 km/uur, aldus het KNMI.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.