Home

Achtergrond 157 x bekeken

KLM verhoogt brandstoftoeslag

Luchtvaartmaatschappij KLM heeft zijn brandstoftoeslag verhoogd wegens sterk gestegen brandstofprijzen.

KLM-vluchten binnen Europa worden met ingang van maandag 2 euro per passagier duurder, tickets voor intercontinentale vluchten stijgen met 10 euro in prijs. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend. Ook dochterbedrijf Transavia.com liet weten de toeslag dinsdag te verhogen, met gemiddeld 3,50 euro per passagier.

Bij de KLM komt de totale brandstoftoeslag binnen Europa dan uit op 27 euro per traject, op intercontinentale vluchten bedraagt deze 80 euro per traject. Als de olieprijs structureel onder de 85 dollar per vat komt, zal KLM de helft van de verhoging van de toeslag terugdraaien.

De andere helft van de verhoging wordt teruggedraaid als de olieprijs structureel onder de 80 dollar per vat blijft staan. De prijs voor een vat ruwe olie bedraagt nu meer dan 95 dollar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.