Home

Achtergrond 213 x bekeken

John Rishton nieuwe topman Ahold

Ahold benoemt de Brit John Rishton tot bestuursvoorzitter van het supermarktconcern. Hij vervulde deze functie al op interimbasis sinds 1 juli van dit jaar na het vertrek van Anders Moberg.

Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt.

,,Na zorgvuldig beraad heeft de raad van commissarissen unaniem besloten dat John de juiste persoon is om Ahold de toekomst in te leiden. John beschikt over de benodigde vaardigheden, capaciteiten en kennis van Ahold voor de uitvoering van de strategie van duurzame winstgevende groei'', aldus president-commissaris René Dahan.

Ahold maakte verder bekend dat de Amerikaanse Kimberly Ross is aangesteld als financieel directeur. Ook zij vervulde deze functie al tijdelijk. De benoeming van Ross wordt voorgelegd aan de aandeelhoudersvergadering van 23 april volgend jaar.

Peter Wakkie, hoofd juridische zaken, heeft aangegeven een nieuwe termijn als lid van de raad van bestuur te willen fungeren. Zijn herbenoeming zal ook ter sprake komen op de aandeelhoudersvergadering.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.