Home

Achtergrond 187 x bekeken

Investeerders beleggen vaker in agrarische grondstoffen

Volgens ABN Amro Bank neemt het aantal uitstaande posities in nieuwe beleggingsproducten met agrarische grondstoffen een vlucht. De bank verwacht dat de groene trend aanhoudt.

Van oudsher is ABN Amro een zakenbank voor wie niet-agrarische grondstoffen interessanter zijn dan pakweg mais of tarwe. Hoewel de interesse in olie en goud niet geheel is verdwenen speelt de bank met succes in op de snelle prijsschommelingen.

Het aantal verkochte Agribusiness-certificaten verdubbelde na de introductie in de media bijzonder snel, meldt Erik Mauritz van ABN Amro Markets. Ook het nieuwe RICI Agri-product loopt uitstekend. ”Van de nieuw verbeterde RICI certificaten heeft de helft het agri-karakter. Voorheen was dit een stuk minder.”

De trend bevreemdt Mauritz niet. ”Neem Jim Rogers, de Amerikaanse beleggingsgoeroe en naamgever van de RICI, die tevens agri-beleggingen promoot. Hij was onlangs in Amsterdam en vertelde onze uitgenodigden onomwonden: agrarische grondstoffen zijn de bullmarket.” Het rendement was in oktober 6 procent en scoorde daarmee beter dan de energie-index van dezelfde Rogers.

Of registreer je om te kunnen reageren.