Home

Achtergrond

Intratuin: alleen nog voor tuin

Intratuin Rosmalen mag niet langer diervoeding en kleding verkopen.

Het college van B & W van Den Bosch hebben dat directeur G. Berkelmans laten weten, meldt het Brabants Dagblad.

Intratuin dient de verkoop uiterlijk 21 december te staken. Mocht het tuincentrum daarna toch doorgaan met de verkoop, dan kan het een boete van 75.000 euro tegemoet zien. Vorig jaar al kreeg Intratuin het verzoek de verkoop van de betreffende artikelen te staken. Die is in strijd met het bestemmingsplan, aldus de gemeente.

Het bestemmingsplan staat alleen verkoop toe van producten die gelieerd zijn aan plant en tuin.

Intratuin maakte daarop bezwaar, onder meer verwijzend naar een detailhandelnota. Directeur Berkelmans: "Dat bezwaar geldt nog steeds. Op den duur lijkt verkoop mogelijk te worden. Nu is dat wettelijk inderdaad nog niet het geval. Met als triest gevolg dat een aantal banen op de tocht staat."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.