Home

Achtergrond 203 x bekeken

Internetspel geeft armen rijst

Een woordspelletje op internet heeft genoeg rijst opgebracht om 50.000 armen een dag te eten te geven.

Dat heeft het WereldVoedsel Programma van de VN (WFP) vandaag in Rome laten weten. Met elk woord dat een speler goed raadt, doneert het spel FreeRice tien rijstkorrels aan het WFP.

FreeRice is begin oktober online gegaan en heeft na een maand een miljard rijstkorrels verzameld. Freerice is een initiatief van de Amerikaan John Breen, een pionier op het gebied van online fondsenwerving.

FreeRice beoogt het Engelse woordenschat van deelnemers te verbeteren. Daarnaast willen de organisatoren van het woordspel de honger in de wereld bestrijden. Bedrijven die adverteren op de website geven geld aan WFP om de rijst te kopen en te distribueren.

Deelnemers krijgen een woord te zien met vier mogelijke synoniemen. Kiezen ze het juiste synoniem, dan doneren ze tien rijstkorrels en krijgen ze daarna een moeilijkere vraag. Bij een fout antwoord, wordt de volgende vraag makkelijker.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.