Home

Achtergrond

Internet-apotheek diergeneesmiddel ontmoet weerstand

Bedrijf Schippers in Bladel, dat sinds ongeveer twee weken diergeneesmiddelen via internet verkoopt aan veehouders, wordt geboycot door een aantal fabrikanten van diergeneesmiddelen en groothandelaren.

Dit zegt directeur Mark Schippers. Vooral met diergeneesmiddelenfabrikant Dopharma zijn er problemen. Schippers overweegt een kort geding om dit bedrijf tot leverantie te dwingen.

Schippers benadrukt dat hij desondanks nagenoeg alle gewenste diergeneesmiddelen aan de klant kan leveren. Schippers: “In 98 procent van de gevallen gaat het goed, maar het is vervelend. Ik heb het gevoel dat bedrijven het ons onder druk van de gewone dierenartsen moeilijk willen maken.”

Dopharma bevestigt dat het geen diergeneesmiddelen levert aan Schippers, maar volgens het bedrijf niet omdat het zich onder druk laat zetten door de gevestigde dierenartsenpraktijken. Bovendien ontkent het dat het een leveringsplicht heeft. Dopharma geeft binnenkort een nadere reactie.

Veel dierenartsen en ook diergeneesmiddelenhandelaren zien de opkomst van internet-apotheken als Schipper in Bladel met argusogen aan.

Of registreer je om te kunnen reageren.