Home

Achtergrond 2 reacties

Inspectie moet rectificeren om 'kippenseks'

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) moet een persbericht rectificeren over studenten van Universiteit Nyenrode die seks met kippen zouden hebben gehad.

De kortgedingrechter in Den Haag heeft vandaag bepaald dat de LID onzorgvuldig heeft gehandeld en de schadelijke bewering te lichtvaardig heeft gedaan.

De inspectiedienst moet in de Volkskrant, het AD en op de eigen website rectificaties (laten) plaatsen waarin ronduit wordt gezegd dat het onderzoek dat de LID heeft gedaan geen enkele aanwijzing heeft opgeleverd dat de studenten tijdens de ontgroening seks met levende kippen moesten hebben.

Bovendien moet erin staan dat de Nieuwe Compagnie van Verre, de studentenvereniging van Nyenrode, open is geweest tegen de LID. De inspectie beweerde op een muur van stilzwijgen te stuiten bij studenten die ze wilde ondervragen.

De LID begon een onderzoek naar aanleiding van een tip die op 4 september binnenkwam. Vervolgens stuurde de inspectie op 11 oktober een persbericht naar diverse media waarin werd gerept van kippenseks. Het onderzoek leverde geen aanwijzingen op dat de bewering waar was en dat heeft de LID ook gemeld aan Nyenrode. De rechter vindt echter dat dat niet voldoende publiekelijk bekend is gemaakt.

Als de inspectie niet binnen drie werkdagen na het vonnis de rectificaties plaatst, wordt ze gestraft met een dwangsom voor elke dag dat ze te laat is. De rechter stelde aan deze dwangsom een maximum van 50.000 euro.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gj

    Tsa, die dierenbeschermers, dierenbescherming, activisten/terroristen enz maken steeds weer hun eigen waarheid. Fairplay komt niet in hun woordenboek voor.

  • no-profile-image

    boer

    worden zij nu ook op de subsidie gekort??

Of registreer je om te kunnen reageren.