Home

Achtergrond 3 reacties

Innovatieplatform gaat 'tulpeiland' vormgeven

Het Innovatieplatform, een denktank onder leiding van premier Jan Peter Balkenende, gaat het idee van een 'tulpeiland', een polder in de Noordzee, verder uitwerken.

In januari komt er een grote conferentie met onder meer ingenieurs, baggeraars en financiers, maakte het Innovatieplatform woensdag bekend. Oud-werkgeversvoorzitter Hans de Boer gaat als lid van het Innovatieplatform de conferentie leiden. Hij heeft samen met waterexpert Suzanne Hulscher het voortouw bij wat genoemd wordt het experimenteereiland.

De Tweede Kamer vroeg in een motie van CDA'er Joop Atsma aan het kabinet om een verkennend onderzoek naar een Noordzeepolder, die minstens zo groot zou moeten worden als de Noordoostpolder.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Henk ten Kley

  Prachtig, zo'n tulpeiland. Wat we echt nodig hebben in Noord-Holland (met een te zwakke Hondbossche zeewering) is een duurzame bescherming tegen de zeespiegelstijging. De tulp zoals afgebeeld op de foto bij het artikel levert zo te zien hieraan geen bijdrage.

  HtK

 • no-profile-image

  wil

  Inderdaad trieste geldverspilling. Maar niet omdat Tiengemeten wordt teruggegeven aan de natuur, er moet nog veel meer ruimte worden teruggegeven aan de natuur. Het is geldverspilling omdat er met benauwd vizier alleen binnen de Nederlandse grenzen gekeken wordt. Rij 6 uur naar het zuiden en er liggen duizenden ha's verlaten landbouwgrond die weer in gebruik genomen kunnen worden!

 • no-profile-image

  Henk Ottema

  Trieste geldverspilling. Notabene onder leiding van onze premier.
  Zo'n eiland als nu moet worden ontwikkeld, was Tiengemeten. Tiengemeten was een waardevolle combinatie van cultureel erfgoed, landbouw en agrarisch natuur en landschapsbeheer. Dát was Tiengemeten tot Natuurmonumenten c.s. het eiland heeft vervormd tot een onkruidvlakte met kinderlijk aandoende pogingen om recreanten natuurbeleving te verschaffen.
  Voorstel: herstel Tiengemeten in ere en projecteer alle prachtige tulpeiland ideeen op Tiengemeten.
  En als dat niet genoeg is, pomp dan eindelijk die Markerwaar is leeg.

Of registreer je om te kunnen reageren.