Home

Achtergrond 165 x bekeken

Inflatie Duitsland loopt sterker op dan verwacht

De consumentenprijzen in Duitsland zijn in november met 0,4 procent gestegen vergeleken met de voorgaande maand.

Ten opzichte van een jaar eerder nam de inflatie met 3 procent toe, het hoogste niveau in bijna veertien jaar. Dat blijkt uit voorlopige cijfers die het Duitse federale bureau voor de statistiek dinsdag publiceerde.

Analisten gingen in doorsnee uit van een inflatie op maandbasis van 0,1 procent en 2,7 procent op jaarbasis. In oktober kwam de inflatie nog uit op 0,2 procent en 2,4 procent op jaarbasis. De definitieve cijfers worden medio december bekendgemaakt.

Volgens het bureau is een inflatieniveau van 3 procent sinds februari 1994 niet meer voorgekomen in Duitsland. De sterke prijsstijging wordt toegeschreven aan de gestegen prijzen voor voedsel, niet-alcoholische dranken en olieproducten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.