Home

Achtergrond 182 x bekeken

Imago Vlaamse landbouw beter

Het imago van de Vlaamse landbouw is er de afgelopen vijf jaar weer op vooruit gegaan. Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Gent.

87 procent van de Vlamingen die naar hun mening werd gevraagd, meent dat je een goede manager moet zijn om een landbouwbedrijf te kunnen leiden. Een even groot percentage heeft bewondering voor het beroep van boer.

Wel zijn negen op de tien Vlamingen van oordeel dat onverdoofde biggencastratie onaanvaardbaar is en dat deze praktijk een smet werpt op de landbouw.

Vijf jaar geleden verklaarde nog 80 procent van de ondervraagde Vlamingen bij een soortgelijke enquête bewondering te hebben voor landbouwers. 69 procent vindt dat de landbouwers nog altijd ondergewaardeerd worden, in 2002 ging het om 62 procent.

Jan Schils

Of registreer je om te kunnen reageren.