Home

Achtergrond

’I’m dreaming of a white Christmas irreëel’

Nederlanders kunnen tegen kerst wel I’m dreaming of a white Christmas zingen, maar gezien het broeikaseffect is een witte kerst bijna irreëel.

”Met de huidige klimaatverandering lijken onze streken nauwelijks nog sneeuw te krijgen met Kerstmis”, zegt bisschop Hans van den Hende van Breda. Bij de presentatie van een set kerstkaarten van het bisdom pleit hij voor een ”klimaatverandering” voor de beleving van het kerstfeest.

Velen kennen niet meer de echte betekenis van Kerstmis: God is mens geworden. Het bisdom Breda wil graag in woorden en via kerstkaarten verkondigen dat ”God in Jezus Christus mens is geworden om ons leven te delen en ons te verlossen”.

Op de kerstkaarten van het bisdom staan foto’s van kerkramen. Het wil gelovigen een alternatief bieden voor kaarten met sneeuwmannen en kerstballen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.