Home

Achtergrond 173 x bekeken

'I'll be back' meest gebruikte filmquote

De zin "I'll be back'' van Arnold Schwarzenegger in de futuristische thriller The Terminator uit 1984 is de filmquote die filmfanaten het meest gebruiken in het dagelijks leven.

Dat blijkt uit een onderzoek onder tweeduizend bioscoopgangers, aldus het Britse blad The Sun. Op de tweede plaats staat de zin die Rhett Butler (Clark Gable) spreekt aan het slot van Gone with the Wind uit 1939: "Frankly, my dear, I don't give a damn''.

De derde plek behoort toe aan Captain Kirk (William Shatner), die zichzelf in het internationale vocabulaire vereeuwigde met de zin "Beam me up, Scotty". Opmerkelijk genoeg heeft Kirk die zin nooit letterlijk zo uitgesproken in één van de films of series.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.