Home

Achtergrond

ING presteert iets boven verwachting

De bankverzekeraar ING heeft in het afgelopen derde kwartaal iets meer winst behaald dan verwacht.

Uit de vandaag gepubliceerde resultaten blijkt dat het financiële concern tot op heden geen last heeft van de kredietcrisis.

De nettowinst in het de afgelopen periode kwam uit op 2,3 miljard euro. Financieel analisten rekenden op een winst van 2,2 miljard euro. De resultaten kregen een duw in de rug door een buitengewone bate van 455 miljoen euro. Deze kwam uit de verkoop van een deel van een belang in ABN Amro.

Als de bate niet wordt meegerekend, bleven de resultaten iets achter bij de verwachting. Met verzekeren werd, belastingafdracht niet meegerekend, bijna 1,3 miljard euro verdiend. Dat was lager dan de prognose. Bankieren presteerde met een winst voor belasting van 1,1 miljard euro volgens verwachting.

Bestuursvoorzitter Michel Tilmant van ING sprak in een toelichting van een "onrustig kwartaal''. "In de financiële markten waren er zorgen over de Amerikaans hypotheekmarkt. Deze zorgden voor een crisis op de kredietmarkten waardoor risico is geherwaardeerd'', aldus de topman.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.