Home

Achtergrond 183 x bekeken

Hoogste golven in vijftig jaar in oosten Engeland

In het oosten van Engeland is vrijdag in stormachtig weer tijdens de vloed minder schade aan de zeeweringen toegebracht dan de Britse autoriteiten vooraf vreesden.

Wel werden aan de kust van het oostelijk graafschap Norfolk de hoogste golven gemeten sinds vijftig jaar, aldus de BBC.

In totaal waren duizenden mensen uit voorzorg geëvacueerd. In de havenstad Great Yarmouth in Norfolk mochten geëvacueerden vandaag aan het begin van de middag weer naar huis. Van grote schade aan de zeeweringen in Great Yarmouth was geen sprake.
Het waterpeil was tijdens de vloed 2,7 meter hoger dan gebruikelijk. Meteorologen hadden vooraf rekening gehouden met een 3 meter hoger waterpeil dan normaal.

Mensen die in kustplaatsen in het zuidoostelijke graafschap Kent wonen, hebben het advies gekregen waakzaam te blijven. In verband met de storm hebben de Britse autoriteiten de stormvloedkering in de Theems, die Londen tegen hoogwater moet beschermen, vrijdagmorgen opnieuw gesloten. Dat was donderdagavond ook al voor een aantal uren gebeurd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.