Home

Achtergrond 252 x bekeken 1 reactie

Honderden Friese boerderijen opgeknapt

Honderden Friese boerderijen worden volgend jaar opgeknapt om het landschap mooier te maken.

Dat meldde de provincie Friesland vandaag. De provincie heeft 2 miljoen euro subsidie op tafel gelegd om vooral de daken van niet-monumentale boerderijen te repareren. Het onderhoud van de daken laat vaak te wensen over omdat de kosten ervan hoog zijn. De provincie vindt dat lelijk en hoopt het landschap mooier te maken door het renoveren van de daken.

De subsidieregeling is razend populair. De eerste dag dat de regeling werd opgesteld, kreeg de provincie 265 aanvragen. Zaterdag sluit de aanvraagperiode. Inmiddels hebben 450 eigenaren subsidie voor hun boerderij aangevraagd.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    douwe

    2 miljoen is veel te weinig voor honderden boerderijen

Of registreer je om te kunnen reageren.