Home

Achtergrond

Holleeder opnieuw onderzocht in Leids ziekenhuis

Willem Holleeder is vanavond in de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp opnieuw onwel geworden.

Hij is met spoed naar het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) afgevoerd en onderzocht. Inmiddels verblijft hij weer in het gevangenisziekenhuis in Scheveningen, aldus zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers vandaag.

Holleeder werd in april, kort na aanvang van het strafproces tegen hem, aan zijn hart geopereerd. Woensdag zal een cardioloog onderzoeken of het verantwoord is Holleeder weer in de rechtszaal te laten plaatsnemen. Volgens de huidige planning zal het Openbaar Ministerie donderdag en vrijdag zijn visie op de megazaak geven en de strafeisen tegen Holleeder en zijn medeverdachten bekendmaken.

Maandagavond, na afloop van de openbare zitting, bleven advocaat Kuijpers en Holleeder nog in de rechtszaal om een bandopname te beluisteren. Holleeder (49) werd toen "duizelig''. Volgens Kuijpers was de eerste diagnose dat Holleeder "oververmoeid'' was. Het onderzoek naar Holleeders conditie heeft drie uur geduurd, aldus de raadsman.

In april werd Holleeder in de eerste week van het proces onwel. Maandag heeft hij de rechtbank nog uitvoerig geïnformeerd over zijn medische lotgevallen. Hij zette onder meer uiteen dat de pompfunctie van zijn hart is gereduceerd tot 20 procent. Een patiënt met een pompfunctie van 35 procent zou twee tot vijf jaar te leven hebben, zo zou Holleeder door de behandelend medici zijn verteld. "Het hart is stuk'', aldus Holleeder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.