Home

Achtergrond 164 x bekeken

Hollandse herfst zit er meteorologisch gezien op

Na de warme herfsten van 2005 en 2006 was de meteorologische herfst van dit jaar weer een gewone Hollandse herfst. Nog een dag en die meteorologische herfst zit erop.

De gemiddelde temperatuur was met 10,3 graden zo goed als gelijk aan het langjarige gemiddelde. Dit heeft het KNMI vandaag laten weten.

In de hele herfst is het niet een keer echt koud of echt warm geweest. In totaal zijn er zeven vorstdagen geweest, de laagste temperatuur was min 5,5 graden medio november in Twente. Langs de kust heeft het in een aantal plaatsen zelfs helemaal niet gevroren.

In september is het nog best warm geweest, met negen dagen van boven de 20 graden. Maar zomerse dagen, met temperaturen van 25 graden of meer, werden niet gemeten.

De afgelopen herfst was wel droog. Over het hele land gezien viel gemiddeld 180 millimeter, tegen 235 millimeter normaal gesproken.

Zaterdag dient de meteorologische winter zich aan. Volgens de experimentele maandverwachting van het KNMI hoeven we in Nederland voorlopig niet op een echte winter te rekenen. Sterker, tot kerst laat winters weer zich naar verwachting niet zien.

De laatste witte kerst dateert alweer van meer dan een kwart eeuw geleden, aldus het KNMI.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.