Home

Achtergrond 176 x bekeken

Het sofi-nummer is niet meer

Het sofi-nummer is sinds gisteren geschiedenis.

Ongemerkt zijn het afgelopen weekeinde alle sofi-nummers omgezet naar zogeheten burgerservicenummers (BSN). Iedereen die zich na maandag inschrijft bij een gemeente krijgt automatisch een BSN, ook pasgeborenen.

Het BSN vervangt met ingang van 26 november het sofi-nummer en zal gebruikt worden door alle overheidsinstanties. Het sociaal fiscale-nummer was bedoeld als nummer voor de belastingdienst, maar werd steeds vaker gebruikt voor andere doeleinden. "Maar het had zijn beperkingen'', aldus een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Vandaag zal in Den Haag de feestelijke uitreiking plaatsvinden van het eerste officiële BSN.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.