Home

Achtergrond 219 x bekeken

Heel de wereld volgt kap 'Anne Frankboom'

Verslaggevers van media in de hele wereld volgen de kap van de 'Anne Frankboom' in Amsterdam op de voet.

Volgens een woordvoerder van stadsdeel Centrum hebben het afgelopen jaar ongeveer 65 verschillende organisaties informatie ingewonnen over de ontwikkelingen rondom de beroemde kastanjeboom, waar Anne Frank vanuit het Achterhuis op uitkeek.

De belangstelling kwam uit landen als Canada, Zwitserland en Japan. Maar ook de Verenigde Staten toonden buitengewoon veel interesse, aldus de zegsman. Volgende week woensdag gaat de boom om. Het was al langer bekend dat de kastanje ziek is, maar recent onderzoek heeft aangetoond dat de stam voor slechts 28 procent gezond is. De kans dat de 27 ton zware boom omvalt, is daardoor groot.

De kap van de 'Anne Frankboom' begint om 07.00 uur 's ochtends. Een deel van de Westermarkt wordt die dag afgesloten. Eerst gaan de grote takken eraf, waarna de stam en de wortels volgen. Na afloop wordt een ent van de oorspronkelijke boom teruggezet in de tuin.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.